АТ «СК «ІНГО» оновила правила страхування виїжджаючих за кордон. Зміни стосуються страхового покриття захворювань, спричинених коронавірусом SARS-CoV-2 (COVID-19).

Відповідно до нових умов страхування ІНГО, діагностування та лікування коронавірусу покриватиметься страховим полісом за аналогією з іншими звичайними вірусами і не буде підпадати під виключення пандемічного характеру.  Первинні діагностичні заходи та тестування на COVID-19 за кордоном будуть відшкодовуватися страховою компанією у разі отримання позитивного результату. Окрім того, страхова компанія компенсуватиме витрати на вимушену обсервацію в країні перебування, якщо це не передбачено місцевим законодавством. Під час тривалого перебування на стаціонарному лікуванні компанія покриватиме медичні витрати застрахованої особи в обсязі до 5 тис дол/євро протягом 7-15 діб після закінчення дії договору. Також підпадає під покриття фінансові ризики, пов’язані із вимушеною відмовою від поїздки або її перенесенням. За опцією встановлена страхова сума у межах 100 тис грн.

Нововведення не вплинуть на вартість страхового полісу.

«В такий спосіб ми намагаємося підтримати українських туристів та зробити подорожі фінансово безпечними», - зауважив заступник голови правління Віктор Шевченко. – «Компанія прийняла рішення не змінювати вартість страхування, аби медична допомога за кордоном була доступною для українців навіть в умовах пандемії», - зазначив він.

Нові правила страхування виїжджаючих за кордон вступають в силу та поширюються на договори страхування з 06.07.2020

Докладніше з умовами страхування можна ознайомитися за посиланням