Рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило рейтинг фінансової стійкості АТ «СК «ІНГО» на рівні uaAAifr з прогнозом «у розвитку».

Страхова компанія з таким рейтингом характеризується відмінною фінансовою стійкістю. Вона є надійною, вчасно здійснює виплати та має відмінну репутацію. Водночас в агентстві звертають увагу на певну чутливість до впливу зовнішніх та внутрішніх факторів.

Рейтинг на рівні uaAAifr обумовлений низкою факторів, зокрема збалансованістю страхового портфеля та стабільністю динаміки обсягу зароблених страхових премій, прийнятністю показників капіталізації та ефективності діяльності.

У IBI-Rating також підтвердили кредитний рейтинг АТ «СК «ІНГО» на рівні uaAA, прогноз – «у розвитку».

Такий рівень кредитного рейтингу обґрунтований сильними ринковими позиціями, а також добре розвиненими каналами продажів – це сприяє стабільній динаміці надходжень страхових платежів. Крім того, компанія має високі показники платоспроможності, на початку жовтня її фактичний запас перевищував нормативний у 2,3 рази.

В агентстві зазначають, що компанії з рейтингом uaAA характеризуються дуже високою кредитоспроможністю.

АТ «Страхова компанія «ІНГО» працює на ринку страхування з 1994 року.  Має 29 ліцензій на різні види обов'язкового і добровільного страхування, надає страхові послуги корпоративним і роздрібним клієнтам. Компанія входить до переліку найбільших страхових організацій України за обсягом премій, величиною власних активів та сумами виплат страхових відшкодувань.