Рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило рейтинг фінансової стійкості АТ «СК «ІНГО» на рівні uaAAifr з прогнозом рейтингу «у розвитку».

Спеціалісти пояснюють, що підтвердження рівня рейтингу «ІНГО» обумовлено входженням компанії в число найбільших учасників страхового ринку України, збалансованістю страхового портфеля та стабільною динамікою обсягу зароблених страхових премій

Також в рейтинговому агентстві відзначили прийнятні показники капіталізації та ефективності діяльності, а також високу якість і достатню диверсифікацію активів, якими представлені страхові резерви.

Водночас IBI-Rating зазначає істотний обсяг резервів заявлених, але не виплачених збитків (переважна сума яких припадає на частку перестраховиків), нестабільність операційного середовища, мінливість регуляторного поля, а також чутливість дохідної бази компанії до зміни ситуації в реальному секторі.

Прогноз «у розвитку» обумовлений невизначеністю щодо впливу на фінансовий стан страхової компанії очікуваного сповільнення ділової активності внаслідок погіршення епідеміологічної ситуації в країні та введення економічних та адміністративних обмежень до економічних суб’єктів та населення.

Також рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг АТ «СК «ІНГО» на рівні uaAA, прогноз рейтингу «у розвитку».

Як пояснили в агентстві, це обумовлено прийнятними показниками капіталізації та ефективності діяльності, збалансованістю страхового портфеля, сильними ринковими позиціями, високими показниками платоспроможності, а також наявністю розгалужених каналів продажів, що сприяє стабільній динаміці надходжень страхових платежів.

АТ «Страхова компанія «ІНГО» працює на ринку страхування з 1994 року. Від 2017 року основним акціонером компанії є українська бізнес-група DCH Олександра Ярославського.

Компанія входить до переліку найбільших страхових організацій України за обсягом премій, величиною власних активів та сумами виплат страхових відшкодувань.