Страхова компанія «ІНГО» є однією найкращих страхових компаній з оцінки людського фактора на підприємствах. Про це заявив керівник напряму інженерно-технічного ризик аудиту «ІНГО» Віталій Мельник під час вебінару про запобігання виробничим ризикам, організованого Національним науково-дослідним інститутом промислової безпеки та охорони праці.

«ІНГО» є однією з перших страхових компаній, які почали впроваджувати цю систему. В Україні ми є серед лідерів по аналізу системи управління (людського фактора). Ми відходимо від технічних аспектів і дивимося на людей. Оцінюємо підприємство, зважаючи на «людський фактор», – зазначає він.

За словами експерта, аналіз збитків показує, що переважно вони виникають саме за участі людини. Через розвиток технологій та ускладнення виробничих процесів «людський фактор» набуває все більшого значення.

Проте в останні роки в Україні спостерігається позитивна тенденція, оскільки багато підприємств намагаються запроваджувати і дотримуватися високих виробничих стандартів, додає Віталій Мельник.

«Під час передстрахового огляду ми звертаємо увагу на загальне ведення господарства, на реалізацію внутрішніх стандартів, планування на випадок надзвичайних ситуацій. Передстраховий огляд проводиться з метою мінімізацїї настання страхової події», – пояснює він.

Страховики після огляду дають рекомендації щодо захисту потенційного об’єкту страхування, їх виконання дозволить власникам підприємств зменшити свої ризики.

АТ «Страхова компанія «ІНГО» працює на ринку страхування з 1994 року. Має 29 ліцензій на різні види обов’язкового і добровільного страхування, надає страхові послуги корпоративним і роздрібним клієнтам. Компанія входить до переліку найбільших страхових організацій України за обсягом премій, величиною власних активів та сумами виплат страхових відшкодувань.