Страхова компанія «ІНГО» відзначає зростання попиту на страхування торгових кредитів. Лише протягом останніх півроку кількість запитів збільшилась вдвічі та продовжує зростати.

Керівник управління страхування спеціальних ризиків Сергій Сидорчук розповів, що ІНГО вже сформувала портфель договорів на суму 1,5 млрд грн кредитних лімітів.

За його словами, найбільшим попитом користується послуга страхування при внутрішньоукраїнських поставках, але останнім часом зростають запити і на страхування експорту.

Також страхування може захистити імпортерів у разі неотримання товарів від іноземних постачальників при оплаті поставки авансом (в такому випадку страхуванню підлягає ризик неповернення авансованого платежу при не поставці товару).

Вартість послуги складає 0,5%-2% від обсягу застрахованого торгового обороту і залежить від фінансового стану дебіторів, сектору діяльності та інших умов страхування.

У разі ж не платежу з боку дебітора страховик відшкодовує від 90% від суми збитку (власне утримання страхувальника в ризику). При цьому права на борг залишаються підприємству.