Страхова компанія «ІНГО» запускає новий страховий продукт – страхування контейнерів.  

За цим договором контейнер може бути застрахований від пошкодження або повної фізичної втрати через зовнішні випадкові несприятливі події. 

Згідно з даними консалтингової компанії з морських досліджень Drewry, останні аварії на морі спричинили рекордні втрати контейнерів. Наприклад, за останні два роки – понад 5 000. Це втричі більше ніж щорічні втрати протягом 2008-2019 рр.  

«Ми пропонуємо захист від найпоширеніших ризиків: пожежі, змиву в море, пошкодження в порту під час навантажувально-розвантажувальних робіт чи внаслідок ДТП при транспортуванні суходолом. Також контейнери можна захистити від окремих поіменованих ризиків. Наприклад, лише від пожежі. Але все ж таки ми рекомендуємо обирати покриття від всіх ризиків, оскільки воно є ширшим і комплекснішим», – зазначає Ганна Мачинська, старший фахівець департаменту андерайтингу компанії «ІНГО». 

В той же час в Україні, яка є активним учасником глобальної торгівлі, спостерігається нарощування контейнерного парку. Відповідно збільшуються і ризики їх втрати під час експлуатації. Враховуючи значну вартість контейнерів та можливу концентрацію їх кількості на судні, їх власники та оператори потребують кращого фінансового захисту на випадок непередбачуваних ситуацій.  

Спеціалісти ІНГО розробили спеціальний страховий продукт, який компенсує фінансові втрати від пошкодження або повної загибелі контейнерів. Цей страховий поліс допомагає експедитору або власнику контейнерів уникнути раптових додаткових витрат або чималих фінансових збитків від втрати контейнерів. Страхування допоможе власникам, логістичним операторам та іншим орендарям контейнерів мінімізувати свої фінансові ризики та запобігти несподіваним збиткам. 

На вартість полісу впливають тип і вартість контейнерів, їхня кількість, а також географія перевезення. Контейнери можна застрахувати як на час окремого перевезення, так і на певний період. 

АТ «Страхова компанія «ІНГО» працює на ринку страхування з 1994 року. Має 29 ліцензій на різні види обов’язкового і добровільного страхування, надає страхові послуги корпоративним і роздрібним клієнтам. Компанія входить до переліку найбільших страхових організацій України за обсягом премій, величиною власних активів та сумами виплат страхових відшкодувань.