Страхова компанія «ІНГО» розширила програму страхування озимих посівів та готова включати до стандартного страхового захисту додаткове покриття воєнних ризиків, яке допоможе агропідприємствам зберегти фінансову стабільність.

Окрім стандартних ризиків, до яких належать різноманітні негативні погодні фактори (надзвичайно низька температура, льодова кірка, випрівання, посуха тощо) «ІНГО» готова страхувати ризики пошкодження посівів в результаті подій, що прямо чи опосередковано стали наслідком воєнних дій.

Застрахувати від воєнних ризиків можна озимі посіви, що знаходяться на неокупованій території, але не ближче 50 км від зони бойових дій або державного кордону з Республікою Білорусь та Російською Федерацією.

«В світовій практиці воєнні ризики завжди знаходяться у переліку стандартних виключень, а збитки по ним не відшкодовуються», – зазначає директор департаменту корпоративного страхування «ІНГО»
Проте зараз в Україні склалася ситуація, коли ми готові переглядати правила, аби створити для аграріїв більше можливостей. Адже розуміємо, що від їхньої успішності залежить не лише економічний стан аграрного сектору, а й багатьох інших».
Сергій Кривошеєв

У разі настання страхового випадку «ІНГО» компенсує понесені витрати на посів та вирощування сільськогосподарських культур, які були пошкоджені або знищені через безпосередні дії військових (в тому числі маневри чи інші заходи), переміщення військової техніки, будівництва оборонних споруд, витрати на розмінування тощо. Компанія бере на себе відшкодування таких витрат в залежності від обсягу застрахованих посівів з лімітом від 500 тис. до 2 млн. грн.

Врегулювання страхових випадків для подальшого відшкодування збитків проводиться за звичайною процедурою протягом 15 днів з моменту подачі необхідних документів. Документ, що підтверджує факт настання страхового випадку за воєнними ризиками, потрібно отримати у військово-цивільної адміністрації, ДСНС або Національної Поліції.

Скористатися пропозицією можуть підприємства, що страхують понад 1500 га озимини. Страхування розповсюджується на всі озимі культури, які вирощуються промисловим способом. Посіви приймаються на страхування до 15 грудня 2023 року.

icon
Підписуйся на новини
щоб бути в курсі спеціальних пропозицій та всього найцікавішого!