Відтепер для застрахованих осіб ІНГО доступні медичні авіаевакуації гвинтокрилами та літаками по всій території України, навіть з віддалених та важкодоступних її куточків. 

Це стало можливим завдяки угоді між партнерською асистуючою компанією ІНГО – Савітар Груп та Спеціальним авіаційним загоном оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС. Переговори тривали з 2019 року і завдяки розширенню авіапарку українських рятувальників така співпраця стала можливою. 

Раніше для авіаевакуації застрахованих осіб використовувалися літаки з-за кордону – це потребувало значно більше часу і спеціальних умов для посадки, оскільки використовувалися малі літаки. Нині ж завдяки співпраці Савітар Груп та ДСНС медична евакуація стала оперативнішою та доступнішою.

Для евакуації застрахованих осіб спецпідрозділ ДСНС використовує понад 10 різноманітних повітряних суден – літаки Ан-26, Ан-30 Ан-32П, гвинтокрили Мі-8МТ, ВС 117 С-2, ЕС225LP, єврокоптери. Деякі з цих бортів можуть робити посадку практично будь-де, це безперечно робить евакуацію можливою з будь-яких, навіть важкодоступних, місць країни. 

На повітряних суднах встановлене спеціальне медичне обладнання, яке відповідає вимогам оснащення машин швидкої невідкладної допомоги. Це дозволяє забезпечити оперативне перевезення хворих з проблемами будь-якої складності до спеціалізованих медичних закладів найшвидшим способом. 

Ще один партнер ІНГО – медична клініка «Універсум» – провела для свого медперсоналу спеціальні тренінги і тепер 24/7 готова залучитися до авіаевакуації. Борти здатні підготуватися до зльоту протягом за 3 години від моменту отримання виклику.

Опцією авіаевакуації на території України насамперед можуть скористатися особи, які виїжджають на відпочинок на гірськолижному курорті в Україні та страхуються за програмою «Активна зима. Україна». Також швидку невідкладну медичну допомогу за особливих обставин можуть надати авіатранспортом і для клієнтів, застрахованих за іншими страховими програмами.