Близько 200 оглядів потенційних об’єктів страхування щороку проводять співробітники страхової компанії «ІНГО». Про це розповів керівник департаменту андеррайтингу «ІНГО» Андрій Семченко під час вебінару про запобігання виробничим ризикам, організованого Національним науково-дослідним інститутом промислової безпеки та охорони праці.

Експерт зазначає, що страховики звертають увагу на місце розташування підприємства, зокрема, через ризик землетрусу або повені. Наприклад, для Одещини і західної частини України ризик землетрусу є реальним. Також оцінюється характер виробничих процесів підприємства.

«Ми визначаємо вразливі місця підприємства, де йому може бути завдана шкода. Проте більшої шкоди підприємству завдають не безпосередньо пожежі чи інші несприятливі події, а втрата підприємством можливості працювати та генерувати прибуток, тобто вимушена перерва у господарській діяльності», – розповідає Андрій Семченко.

За його словами, окрім аналізу конструктивних елементів, технологічних ліній, засобів протипожежної безпеки, охорони об’єкта, страховики також приділяють увагу умовам праці на підприємстві. Оцінюються ймовірність настання ситуацій, в яких працівникам може бути нанесена шкода, перевіряється чи проінструктовані працівники і чи розуміють, як діяти у разі надзвичайної ситуації.

Після інспекції страхова компанія надає інформацію про реальний стан підприємства з точки зору ризик-менеджменту, це сприяє подальшому розвитку.

«Наші звіти допомагають власникам бізнесу. Тому що часто на місцях роблять одне, а менеджменту звітують про інше. Трапляються ситуації, коли під час огляду ми знаходимо проблемні місця, які можна виправити і це покращить стан підприємства. А буває, що просто відмовляємося брати об’єкт на страхування через його вкрай занедбаний стан. Проте через рік-два до нас можуть знову звернутися і ми вже бачимо зміни на краще. Тобто наша робота не була даремною», – розповідає Андрій Семченко.

АТ «Страхова компанія «ІНГО» працює на ринку страхування з 1994 року. Має 29 ліцензій на різні види обов’язкового і добровільного страхування, надає страхові послуги корпоративним і роздрібним клієнтам. Компанія входить до переліку найбільших страхових організацій України за обсягом премій, величиною власних активів та сумами виплат страхових відшкодувань.

У листопаді 2021 року рейтингове агентство «IBI-Рейтинг» підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг АТ СК «ІНГО» за національною рейтинговою шкалою на рівні uaАА, прогноз «у розвитку».