Страхова компанія «ІНГО» турбується про максимальний страховий захист туристів і намагається бути в курсі всіх можливих нововведень, які впливають на безпеку подорожей. Задля цього керівник напряму співпраці з туристичними операторами компанії «ІНГО» Андрій Желябов взяв участь в обговоренні законопроекту щодо туризму (№ 4162).

 Документ, серед іншого, передбачає запровадження обов’язкового страхування всіх туристів від фінансових ризиків, а також обов’язкового страхування відповідальності туроператорів у разі банкрутств.   

 «У законопроект після першого читання було внесено дуже багато правок. Ми як відповідальний бізнес, який турбується про своїх клієнтів, хочемо бути в курсі можливих законодавчих змін, які стосуються туризму», – розповів Андрій Желябов.

Представники АСС (Американської торговельної палати), готельної справи, туристичних компаній та страхового бізнесу зустрілися з народним депутатом, головою підкомітету з питань туризму та курортів Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Дмитром Нальотовим. Він є ініціатором законопроекту № 4162. Цей документ був ухвалений в першому читанні у квітні 2021 року, відтоді до нього внесли понад тисячу правок.

Під час зустрічі обговорювалися зміни, яких зазнав проект закону після першого читання, а також прогнози щодо його ухвалення і очікуваний вплив цих законодавчих змін на сферу туризму.

 АТ «Страхова компанія «ІНГО» працює на ринку страхування з 1994 року. Має 29 ліцензій на різні види обов’язкового і добровільного страхування, надає страхові послуги корпоративним і роздрібним клієнтам.