У 2023 році страхова компанія «ІНГО» відшкодувала збитки своїх клієнтів на суму понад 1 млрд 172 млн грн. Це на 74% більше, ніж протягом 2022 року. На 50% збільшилися і показники зібраних премій.

 

За підсумками 2023 року в компанії зафіксували суттєве зростання зібраних страхових премій. У порівнянні з 2022 роком ІНГО збільшила цей показник на 50%. Всього було залучено премій на суму 2 млрд 674 млн грн, з них понад 1,9 млрд. грн – від юридичних осіб.

У 2023 році було випущено понад 640 тис. договорів страхування. Спеціалісти компанії прийняли понад 458 тис звернень до контакт-центру. Врегульовано більше, ніж 152 тис. страхових подій, за якими проведено відшкодувань на суму 1 млрд. 172 млн грн. 

«ІНГО цього року показала оптимістичні результати. Ми провели рекордні для компанії страхові виплати, а головне - обрали правильну стратегію на весь рік», - зазначив Голова Правління компанії Ігор Гордієнко. – «Адекватно сформовані технічні резерви дають змогу виконувати зобов’язання перед клієнтами своєчасно, безперервно та у повному обсязі. Наша стратегія полягає у формуванні грамотного підходу до продуктової лінійки за всіма напрямками бізнесу. Сюди входить ціла низка складових: тарифна політика, конкурентоздатність та наповненість цих продуктів, покриття ризиків і налаштування бізнес-процесів в обслуговуванні клієнтів», - додав він.
Голова Правління компанії Ігор Гордієнко

ІНГО покращила показник високоліквідних активів, вартість яких тепер складає 2,7 млрд. грн. Фактичний запас платоспроможності виріс на 25% і складає 1,1 млрд. грн, що на 667 млн перевищує нормативний показник. На 24% збільшився власний капітал компанії, який дорівнює 1 млрд. 191 млн. грн.

У 2023 році ІНГО випустила на ринок низку продуктів для страхування квартир, будинків та автомобілів, що включає покриття воєнних ризиків, та є досить гнучкими в плані ціноутворення та страхових сум. 

«Компанія активно працювала протягом 2023 року над актуалізацією страхового захисту фізичних та юридичних осіб», – уточнив Ігор Гордієнко. – «І ми продовжимо докладати максимум зусиль для їх вдосконалення. Поточна ситуація, стан страхового ринку, обрана нами стратегія, команда та технологічність компанії дає нам впевненість у майбутньому».

Для юридичних осіб компанія теж посилила страховий захист, додавши покриття воєнних ризиків до програм добровільного медичного страхування, страхування майна, агрострахування, страхування від нещасного випадку, страхування вантажів та транспорту.

Також протягом 2023 року в компанії з'явилися два принципово нових продукти в медичному страхуванні – Доброполіс та Турбота, які орієнтовані на обслуговування застрахованих лише в певних медичних закладах. Проєкти засновані на синергії брендів, в яких вдалося поєднати всі переваги страхової медицини. А саме – оптимальну вартість медичних послуг та професійний підхід в організації медичної допомоги від лідерів медичної галузі.

«В подальшому основний вектор нашого розвитку буде спрямований на удосконалення сервісів та збільшення премій», - запевнив Ігор Гордієнко. – «Проте до питання зростання продажів обов’язково будемо підходити виважено. Для нас критично важливо дотримуватися принципу прибуткового зростання. Адже саме це дозволяє компанії виконувати свої зобов’язання навіть у найскладніші для країни періоди», - підкреслив він.
Довідка:
АТ «Страхова компанія «ІНГО» надає страхові послуги для людей та компаній протягом 30 років. Від 2017 року основним акціонером є українська бізнес-група DCH. СК «ІНГО» входить до переліку найбільших страхових компаній України за обсягом премій, величиною власних активів та сумами виплат страхових відшкодувань. Компанія відповідає вимогам НБУ щодо прозорості структури власності, дотримання нормативів платоспроможності, достатності капіталу та ризиковості операцій, дотримання вимог щодо ділової репутації страховика, його власників та керівників.
«ІНГО» є повним членом Моторного (транспортного) Страхового Бюро України (МТСБУ), членом Американської Торговельної Палати (АСС), Європейської Бізнес Асоціації (EBA), Національної Асоціації Страховиків України (НАСУ) та Міжнародної Торгової Палати (ICC). 08.12.2023 рейтингове агентство «IBI-Рейтинг» підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг АТ СК «ІНГО» за національною рейтинговою шкалою на рівні uaАА.
icon
Підписуйся на новини
щоб бути в курсі спеціальних пропозицій та всього найцікавішого!