Національний банк України включив СК «ІНГО» до переліку страховиків, які відновлюють право здійснювати платежі за договорами перестрахування, укладеними з перестраховиками-нерезидентами, без обмежень за датою укладення таких договорів.

Це дозволить компанії «ІНГО» в повному обсязі виконувати зобов'язання по укладеним раніше договорам, оплачувати нові облігаторні програми відповідно до графіків платежів, а також здійснювати нові факультативні розміщення на західних ринках, які мають бажання страхувати ризики з України. Зокрема, компанія знову зможе залучати системних перестраховиків за міжнародними програмами, що дасть можливість значно розширити можливості стосовно покриття великих ризиків. Особливо це стосується важливих міжнародних проєктів, що потребують потужного страхового захисту. Також компанія працює над відновленням програм страхування, які раніше призупинялися через обмеження в перестрахуванні.

Нагадаємо, що раніше НБУ обмежував такі платежі своєю постановою від 24 лютого 2022 року № 18 «Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану»