В Україні набули чинності зміни правил щодо страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

Завдяки цим змінам страхування для аграріїв стане доступнішим. Фермери зможуть застрахувати свою продукцію та отримати від держави компенсацію частини страхової премії – до 60%.

Цей інструмент держпідтримки забезпечить фінансову стабільність для агросектору, який є стратегічною галуззю економіки України. Аграрії зможуть захистити свої ризики і в разі непередбачуваних подій компенсувати втрати.

Компанія «ІНГО» має багаторічний досвід роботи в агрострахуванні, оптимальні програми страхування та спеціалістів, які можуть допомоги з управлінням агроризиків.

Ми з оптимізмом чекаємо на початок роботи держпрограм з агрострахування та готові до них долучитися.

«Хорошим знаком є те, що держава звернула увагу на ситуацію зі підтримкою аграріїв шляхом страхування. Ми сподіваємося, що всі необхідні для запуску держпрограм підзаконні акти будуть ухвалені і цей механізм підтримки агросектору повноцінно запрацює вже найближчим часом», – зазначив керівник департаменту корпоративного страхування компанії «ІНГО» Сергій Кривошеєв.

Він додав, що компанія раніше працювала з державними програмами в агрострахуванні і готова до цього зараз.

Минулого року в СК «ІНГО» виплати за цим видом страхування становили 2 588 256,82 грн.

«ІНГО» працює на ринку страхування з 1994 року і входить до переліку найбільших страхових організацій України за обсягом премій, величиною власних активів та сумами виплат страхових відшкодувань.