image
Страхування майна підприємств від військових ризиків
08 грудня 2023
3 хв.

«ІНГО» відшкодовуватиме українському бізнесу збитки від наслідків воєнних дій

Зростають виплати за медичним страхуванням
03 травня
ІНГО бере участь у новому проєкті страхування майна підприємств від воєнних ризиків
15 квітня
КАСКО від воєнних ризиків для авто «з пробігом» існує
04 квітня
FinAwards 2024: ІНГО – найкраща компанія у медичному страхуванні
02 квітня

Упродовж 2022-2023 років компанія запроваджує нові страхові можливості для різних видів страхування та категорій клієнтів.

Цього разу «ІНГО» розширює захист від воєнних ризиків для українського бізнесу.

Підприємці малого та середнього бізнесу можуть отримати відшкодування збитків, якщо застрахований об’єкт постраждає внаслідок повітряних атак або диверсійних дій ворога на українській території, розташованої не ближче 100 км від лінії зіткнення. Вже сьогодні від воєнних ризиків можна застрахувати об’єкти на суму 20 млн. грн. 

Для отримання страхової виплати постраждалому підприємству необхідно надати стандартний перелік документів та письмову заяву до правоохоронних органів щодо кримінального правопорушення за статтею 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни» та відповідну копію витягу з ЄРДР за цією ж статтею. 

Нагадуємо, що у міжнародній практиці ризик війни перебуває в категорії форс-мажорів та виключень, згідно яких страхові виплати у типовому майновому договорі не проводяться. Для захисту від війни потрібно окреме страхове покриття.

«Війни з такою інтенсивністю обстрілів та масштабів руйнувань у ХХІ сторіччі світ ще не бачив», – говорить директор департаменту андерайтингу СК «ІНГО» Андрій Семченко. – «Тому перестраховики поки що не виявляють вираженого бажання страхування майнових воєнних ризиків з України, хоча й перемовини тривають».
Андрій Семченко

Навіть в таких умовах СК «ІНГО» все ж таки готова запропонувати підприємствам вигідну пропозицію страхування, адже володіє необхідними компетенціями та здатністю оцінити ризики в умовах війни на основі власної статистики.

«Компанія засновує свої розрахунки на статистиці, яку отримала на базі свого портфеля корпоративних клієнтів», – зазначив Андрій Семченко. – «Проте нам, як і іншим українським страховикам, не вистачає власного капіталу аби запропонувати страхове покриття від великих збитків. Отже, наша задача: напрацювати ще більшу статистику та сконструювати перестрахове покриття з нашими західними партнерами на більші суми в майбутньому», – уточнив експерт.
icon

Він також додав, що компанія вже надає захист від воєнних ризиків в інших видах страхування, таких як страхування вантажів (як морських, так і наземних), КАСКО, медичне страхування, страхування від нещасних випадків, страхування посівів на полях, житла фізичних осіб тощо та планує подальше розширення цього переліку.

«Ми плануємо і надалі розширювати цей перелік та збільшувати ліміти покриття, адже розуміємо, що таким чином виконуємо і соціально значущу функцію – допомагаємо людям та компаніям виходити зі складних ситуацій, які додає нам агресія росії», – завершив Андрій Семченко.
майно
Захист майна від воєнних ризиків
нова програма страхування для бізнесу
Дізнатися більше
image
icon
Підписуйся на новини
щоб бути в курсі спеціальних пропозицій і всього найцікавішого!