Коли мова заходить про наше здоров'я, немає жодних компромісів. І коли нарешті приходить час забезпечити себе медичним страхуванням, потрібно зробити це розумно і обдумано. Давайте розглянемо на що слід звернути увагу, обираючи поліс медичного страхування, щоб зробити процес максимально ефективним та вигідним для вас.

Рекомендації дає Марина Зварич, керівник департаменту продажів особистих видів страхування компанії ІНГО

  1. Підбір лікаря та клініки

Перш ніж обрати конкретний поліс, важливо визначитися з медичними закладами та лікарями, які вам підходять. Деякі страхові компанії можуть обмежувати ваш вибір медичних установ, тому переконайтеся, що обраний вами поліс дозволяє отримувати послуги у потрібних вам клініках та лікарів вашого вибору.

  1. Покриття медичних послуг та препаратів

Переконайтеся, що поліс медичного страхування покриває не лише консультації лікарів, а й медичні препарати, діагностичні процедури та інші необхідні медичні послуги. Важливо також з'ясувати, чи існує обмеження на покриття певних препаратів або процедур. Найбільш широке покриття може включати навіть лікування критичних захворювань таких як онкологія, цукровий діабет, тощо. 

  1. Умови стаціонарного лікування

Якщо стаціонарне лікування входить до вашого покриття, перевірте, в яких клініках ви можете отримати ці послуги та який рівень цих клінік. Важливо, щоб цей рівень збігався із вашими очікуваннями. Ваше здоров'я заслуговує найкращого сервісу чи достатньо клінік нижчого класу?

  1. Розмір франшизи та виключення

Обов'язково зверніть увагу на розмір франшизи та список виключень з полісу. Розмір франшизи визначає вашу частку у витратах на лікування, яку вам доведеться оплатити самостійно перед тим, як страхова компанія почне відшкодовувати витрати. Також важливо знати, що саме не входить до покриття полісу. Це нормально, коли договір страхування містить певні виключення. Адже якби він покривав абсолютно всі хвороби, то коштував би неймовірно дорого. 

  1. Репутація страхової компанії

Не менш важливою є репутація страхової компанії. Перед тим, як укласти угоду, дослідіть яку кількість премій збирає компанія та який рівень виплат вона має. Чим більше обидва показника, тим краще. Адже це означає, що наразі вже багато людей та компаній користуються послугами цієї компанії, і вона сплачує за медичні послуги своїх застрахованих. Також краще віддати перевагу страховій компанії, яка вже має великий та успішний досвід у медичному страхуванні.

  1. Обслуговування та підтримка

Зверніть увагу на те, як компанія організовує медичну допомогу в разі захворювання. Перевірте, скільки медичних партнерів має страхова компанія та чи має вона власний контакт-центр для надання консультацій та організації допомоги.

Медичне страхування - це важлива складова нашого здоров'я та благополуччя. Обережно підбирайте поліс, ретельно вивчаючи умови та обмеження, щоб бути впевненим у своєму захисті. Краще сплатити відносно невеликі кошти за поліс сьогодні, щоб мати гарантований медичний сервіс протягом всього року.

icon
Підписуйся на новини
щоб бути в курсі спеціальних пропозицій та всього найцікавішого!