Українська девелоперська компанія Alterra Group застрахувала будівництво нового логістичного центру PORT2 на Львівщині. Страховиком виступила українська компанія ІНГО. 

Alterra Group частково застрахувала першу частину логістичного комплексу PORT (PORT1), яке включає господарську будівлю та комунікації PORT1. Крім того, повністю застрахували від воєнних ризиків будівництво другої частини PORT (PORT2). Застрахованими є всі будівлі, включаючи оздоблення, комунікації та скло, а також будівельно-монтажні роботи та матеріали (в тому числі будівельні) або не введені в експлуатацію елементи будівлі. Сума страхового захисту складає 20 млн грн.

Згідно договору страхування ІНГО зобов’язується відшкодувати вартість відновлення застрахованих об’єктів у разі їх пошкодження або знищення внаслідок воєнних дій, включаючи влучання ракет або їх уламків, безпілотників, інших видів збройної агресії або оборонних дій. 

Додатково у разі настання страхового випадку ІНГО компенсує витрати на розчистку території застрахованого об’єкту, витрати на пожежогасіння, інші заходи, що допоможуть запобігти або зменшити розмір збитку, а також сплату послуг залучених спеціалістів та понаднормові витрати. 

За словами засновника Alterra Group Дмитра Ковальчука, такий договір страхування значно полегшить співпрацю з потенційними клієнтами та інвесторами, особливо під час будівництва. Якщо інвестор бачить, що об'єкт застрахований від військових ризиків, то може бути спокійним, адже у разі пошкодження страхова компанія виплатить компенсацію, а керуюча компанія зможе відновити пошкоджену частину. Таким чином, інвестор фінансово захищений і може бути впевненим у компенсації потенційних збитків.

«Це важливий перший крок для бізнесу, оскільки він демонструє здатність приватного сектору адаптуватися до викликів і випереджати державні механізми захисту, яких наразі так бракує», – говорить Дмитро Ковальчук. – «Усвідомлюючи ці потреби, ми прагнули знайти стратегічного партнера у сфері страхування. Після порівняння різних страховиків зупинили свій вибір на ІНГО, яка створила для нас спеціалізований продукт під наші потреби на найбільш вигідних умовах. Ми обговорили, що спочатку страхування буде доступне в західному регіоні, але потім розширимо його й на інші території», - додав Дмитро Ковальчук.
Дмитро Ковальчук

Директор з корпоративного бізнесу страхової компанії ІНГО Андрій Семченко у свою чергу зазначив, що страховики повинні покривати воєнні ризики українського бізнесу заради сприяння українській економіці. Навіть незважаючи на те, що наразі український страховий ринок залишився без підтримки західних перестраховиків по воєнним ризикам.

«Так, вітчизняним страховим компаніям важко надавати суттєві ліміти покриття, проте у нас просто немає іншого виходу – підприємці мають отримати гарантії захисту та продовжувати роботу в Україні, а не виводити бізнес за кордон», – сказав Андрій Семченко. – «Тому ми й надалі будемо працювати над збільшенням капіталу аби пропонувати вищі ліміти відповідальності та убезпечити від воєнних ризиків якомога більше таких відповідальних підприємств, як Alterra Group».
Андрій Семченко
Довідка:
АТ «Страхова компанія «ІНГО» надає страхові послуги для людей та компаній протягом 30 років. Від 2017 року основним акціонером є українська бізнес-група DCH. СК «ІНГО» входить до переліку найбільших страхових компаній України за обсягом премій, величиною власних активів та сумами виплат страхових відшкодувань. Компанія відповідає вимогам НБУ щодо прозорості структури власності, дотримання нормативів платоспроможності, достатності капіталу та ризиковості операцій, дотримання вимог щодо ділової репутації страховика, його власників та керівників.
«ІНГО» є повним членом Моторного (транспортного) Страхового Бюро України (МТСБУ), членом Американської Торговельної Палати (АСС), Європейської Бізнес Асоціації (EBA) Національної Асоціації Страховиків України (НАСУ) та Міжнародної Торгової Палати (ICC). 08.12.2023 рейтингове агентство «IBI-Рейтинг» підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг АТ СК «ІНГО» за національною рейтинговою шкалою на рівні uaАА.
ТОВ «АЛЬТЕРРА ГРУП» / Alterra Group – українська компанія, що спеціалізується на девелопменті та управлінні комерційною нерухомістю. В управлінні компанії 35 об'єктів сумарною площею 170 000 м², зокрема реалізований проєкт логістичного центру PORT у Львові.
ПОРТ / PORT – логістичний хаб у Львові на 48 600 м² від девелоперської компанії Alterra Group. Це сучасний проєкт, який на одній території поєднує виробничо-складську, торгову та офісну нерухомість, даючи нашим клієнтам можливість сконцентрувати всі основні процеси в рамках єдиного місця. PORT2 – це продовження вже відомого проєкту PORT та додаткові 28 000 м² складських та торгових приміщень високої якості виконання.
icon
Підписуйся на новини
щоб бути в курсі спеціальних пропозицій та всього найцікавішого!